Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с тоците, Моля помагайте !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с тоците, Моля помагайте !!!

Здравейте, имам проблем с тоците който стана по следния начин: Днес реших да направя Алфата по "фешън". Сложин диодни светлини отпред, които свързах към габаритите. Светеха готино, до тук всичко беше добре. След това смених централната пластмасова конзола, като откачих касетофона и ключа за аварийните - само. След като зглобих всичко, реших да пробвам дали новият пепелник свети и УЖАСА започна. Нито един прибор по таблото (освен часовника) не работи. Няма габарити - никакви. Предните стъкла, които бях свалил не работят, а задните работят. На всичкото отгоре като я подкарах да я прибера (защото прозорците са свалени) започна нещо да прекъсва. Проверих всички предпазители в ляво по волана - здрави са. Не знам какво стана, ако някой има идея, моля да помгне.
    Предварително Благодаря !
    sigpic

Разглабяш на ново и проверяваш всички връзки.Нещо се е засрало при монтажа.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Това го направих веднага, но не открих проблем. Всичко си беше закачено. Възможно ли е да има някакви грешки в компа ?
      Само да поясня. Нямах предвид, че прекъсва, а придърпва.
      sigpic

Comment

около 2000 оборота ли го прави?
        1.9JTD 105+

Comment

Не бе колега "умря" изведнъж.
          sigpic

Comment

за придърпването питах на кви обороти ги прай. както и да е. тия симптоми ми напомнят на подобен случай в който имаше развалено реле до акумулатора. ама не за сичките неща.
            1.9JTD 105+

Comment

Да вероятно на около 2000 оборота. Има ли вероятност накой предпазител да е изгорял, който не е вътре по таблото.
              sigpic

Comment

Колеги, проблемът е вече решен. Кабелите за крушката на пепелника бяха дали на късо и беше изгорял един предпазител, който аз не бях открил. Поради тази причина не работеха толкова неща по колата. Благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат !
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от giliev Покажи съобщение
                  Колеги, проблемът е вече решен. Кабелите за крушката на пепелника бяха дали на късо и беше изгорял един предпазител, който аз не бях открил. Поради тази причина не работеха толкова неща по колата. Благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат !
                  Колега кажи кой бушон е бил че имам същия проблем ?

п.п. Или ако някой друг знае да каже, моля ви спешно е.
                  Last edited by d1lian; d.m.y г., 17:40. Основание: пп

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Първоначално публикувано от d1lian Покажи съобщение
                    Колега кажи кой бушон е бил че имам същия проблем ?

п.п. Или ако някой друг знае да каже, моля ви спешно е.
                    Провери F-15

Но ако и при теб е дала накъсо крушката, по-скоро ще е B11:

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:02.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от giliev Покажи съобщение
                      Здравейте, имам проблем с тоците който стана по следния начин: Днес реших да направя Алфата по "фешън". Сложин диодни светлини отпред, които свързах към габаритите. Светеха готино, до тук всичко беше добре. След това смених централната пластмасова конзола, като откачих касетофона и ключа за аварийните - само. След като зглобих всичко, реших да пробвам дали новият пепелник свети и УЖАСА започна. Нито един прибор по таблото (освен часовника) не работи. Няма габарити - никакви. Предните стъкла, които бях свалил не работят, а задните работят. На всичкото отгоре като я подкарах да я прибера (защото прозорците са свалени) започна нещо да прекъсва. Проверих всички предпазители в ляво по волана - здрави са. Не знам какво стана, ако някой има идея, моля да помгне.
                      Предварително Благодаря !
                      Колега, снимай как си го направил това със диодите, да видим как се е получило

Comment

На схемата не мога да се ориентирам обаче мога да обясня къде намерих въпросният 10 амперов бушон, който спира абсолютно всичко - таблото не свети, не отчита горивото, не работи километраж, обортомер, габарити и за друго не се сещам. Знам че имаше само светлини - къси и дълги. Та въпросният бушон при моя модел се намира по нагоре от другите бушони. Има две пластмасови мрежички, които се махат - мрежичка отдолу и отгоре. Този се намираше под горната мрежичка с бушони - най-левия бушон мисля че беше. Просто не мога да си обясня как 10А бушон може да предпазва толкова много неща. Поздрави и дано това помогне на някой който му даде на късо от запалката (при мен беше от лампата на пепелника). Поздрави!

п.п А забравих и температурата на охладителната течност не отчиташе.
                        Last edited by d1lian; d.m.y г., 12:33. Основание: пп

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Най-вероятно е бил именно бушон B11. На схемата съм го оградил в червено и е един от тези над модула B1 (B1 е таблото с другите предпазители)

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                          X